Ексклюзиви
вівторок, 14 серпня 2012 09:05

Після рішення Євросуду ЦВК буде забов'язана зареєструвати Тимошенко та Луценка - нардеп

Після рішення Євросуду ЦВК  буде забов'язана зареєструвати Тимошенко та Луценка - нардеп
Сергій Соболєв не сумнівається у позитивному рішенні ЄСПЛ. Фото: gazetavv.com

Юлія Тимошенко та Юрія Луценка зареєструють як кандидатів у народні депутати після відповідного рішення Європейського суду.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Сергій Соболєв.

Він наголосив, що Луценка і Тимошенко не зареєстрували у кандидати в народні депутати в порушення Основного закону.

"Ні Луценка, ні Тимошенко не зареєстрували в кандидати в народні депутати, що прямо суперечить і Конституції і принципам міжнародного права. Все це буде носити свій відбиток, коли будуть вже безпосередні моніторинги того, чи проходить передвиборна кампанії відповідно до принципів демократії", - наголосив нардеп.

Соболєв додав, що у зв'язку з цим міжнародні спостерігачі можуть не визнати парламентські вибори в Україні, які відбудуться 20 жовтня цього року, прозорими і демократичними.

"Якщо до цього додати постійне використання бюджетних коштів Януковичем та його соратників на свої мільярдні потреби як кандидатів в депутати, якщо до цього додати адміністративний тиск, використання прокуратури, слідства, органів міліції, податкової на опозицію, - це буде додатковий аргументом для того, щоб дати характеристику тому, як відбуваються вибори в України", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція оскаржила рішення суду, який відмовив у реєстрації Тимошенко та Луценка

Водночас, Соболєв переконаний, що завдяки Європейському суду Тимошенко та Луценка таки можуть допустити до участі у виборах.

"Я переконаний, що Європейський суд однозначно винесе своє рішення стосовно цього питання. У Конституції України немає жодних обмежень щодо реєстрації кандидата осіб, які мають судимість. Більш того, ми маємо практику ЄС. Тому я думаю, що тут жодних питань Європейського суду з прав людини не буде. А далі Верховний суд України повинен імплементувати , реалізувати це рішення і зобов'язати ЦВК зареєструвати Тимошенко і Луценка", - підкреслив нардеп.

"Думаю, що у такий спосіб це повинно бути вирішено", - запевнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК виконає рішення ВАСУ щодо Тимошенко та Луценка, навіть якщо воно буде на їхню користь - Магера

Нагадаємо, що 8 серпня Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації як кандидатів у народні депутати Тимошенко та Луценку. Опозиція подала на це рішення відповідний позов. Київський апеляційний адмінсуд не задовольнив позов і відмовився дозволити реєстрацію Тимошенко та Луценка.

Тимошенко відбуває покарання у Качанівській колонії. Луценко наразі перебуває у Лук'янівському СІЗО у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Після рішення Євросуду ЦВК буде забов'язана зареєструвати Тимошенко та Луценка - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути