понеділок, 13 серпня 2012 21:46

Спецтема: Качанівська колонія

Опозиція оскаржила рішення суду, який відмовив у реєстрації Тимошенко та Луценка

Опозиція оскаржила рішення суду, який відмовив у реєстрації Тимошенко та Луценка
Київський апеляційний адмінсуд відмовився дозволити реєстрацію Юлії Тимошенко та Юрія Луценка кандидатами у народні депутати. Фото: polittech.org

Об'єднана опозиція "Батьківщина" оскаржила рішення Київського апеляційного адмінсуду, який відмовився дозволити реєстрацію Юлії Тимошенко та Юрія Луценка кандидатами у народні депутати. Про це повідомляє прес-служба політсили.

У апеляційній скарзі, яку від імені Об'єднаної опозиції подав до Вищого адміністративного суду її представник у ЦВК Руслан Князевич, йдеться, що КААС при вирішенні справи не застосував положення відповідних статей Конституції України, які є нормами прямої дії.

Так, ч.3 ст. 76 Конституції накладає обмеження лише на обрання до Верховної Ради громадянина, який має не погашену і не зняту судимість, але не на його реєстрацію.

"Обмеження щодо судимості мають застосовуватися лише до особи, щодо якої приймається рішення про її обрання депутатом. Адже завжди існує ймовірність, що протягом виборчого процесу, який триває більше трьох місяців, судимість з особи може бути знята, погашена, або взагалі винесений вирок судом касаційної інстанції", - йдеться в документі.

Також судом при прийнятті рішення не застосовано положення ст. 25 Міжнародного пакту про громадянські і політичні права,за якою кожний громадянин повинен мати право голосувати та бути обраним.

КААС також не застосував положення Декларації "Про критерії вільних і чесних виборів", відповідно до якої кожен має право брати участь в управлінні своєю країною і повинен мати рівні можливості висунути свою кандидатуру на виборах. Згідно з Декларацією, критерій участі в управлінні має визначатися відповідно до національних конституцій і не суперечити міжнародним зобов'язанням держави.

"Об'єднана опозиція "Батьківщина" вимагає скасувати постанову Київського апеляційного адміністративного суду, визнати незаконною постанову ЦВК про відмову в реєстрації Тимошенко та Луценку і зобов'язати ЦВК зареєструвати їх кандидатами в народні депутати України від ВО "Батьківщина", - йдеться у документі.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція оскаржила рішення суду, який відмовив у реєстрації Тимошенко та Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути