Ексклюзиви
понеділок, 14 лютого 2011 10:35

УНП пропонує штрафувати ЖЕКи за неякісні послуги

УНП пропонує штрафувати ЖЕКи за неякісні послуги

Українська народна партія пропонує штрафувати постачальників неякісних послуг.

Як повідомила прес-служба УНП, заступник голови Української народної партії Володимир Шовкошитний запропонував перед введенням обов'язкового нарахування пені за несвоєчасну сплату комунальних послуг встановити їхній чіткий облік та ввести штрафи за погану якість.

Тільки це, на переконання партійця, зможе, з одного боку, покращити роботу комунальників, з іншого – гарантувати повну і своєчасну оплату, не викликаючи громадський спротив.

"Послуги ЖЕКів та теплогенеруючих компаній часто є тільки на папері, а от рахунки за них – цілком реальні", - зазначив Шовкошитний.

Він навів поширену в Україні ситуацію, коли "замість передбачених нормативом 60 градусів, так звана "гаряча вода" у батареях інколи ледь дотягує до 40 градусів".

Таким чином, представник УНП наполягає, що нарахуванню пені має передувати встановлення суворого обліку наданих послуг.

Зокрема, він рекомендує за кошт компаній-монополістів, які надають послуги, встановити теплові лічильники на кожен будинок, суворіше контролювати роботу ЖЕКів, а також розробити чітку систему штрафів, як з юридичних осіб, так і з безпосередніх виконавців, котрі надають неякісні послуги.

"Коли кожен чиновник розумітиме, що його можуть оштрафувати за неякісні послуги, його робота значно покращиться. А люди будуть розуміти, що платять за якісні послуги, а за несвоєчасну їх оплату справедливо платитимуть пеню", - резюмував політик.

Нагадаємо, з лютого 2011 року за прострочення у платежах за послуги ЖКГ буде нараховуватися пеня.

Зараз ви читаєте новину «УНП пропонує штрафувати ЖЕКи за неякісні послуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути