пʼятниця, 17 грудня 2010 16:54

Пенсіонерів заспокоюють: Пеня за послуги ЖКГ їм не загрожує

Пенсіонерів заспокоюють: Пеня за послуги ЖКГ їм не загрожує

Тому, хто нарощуватиме борги за житлово-комунальні послуги, починаючи з 1 січня 2011 року доведеться сплачувати ще й пеню, яку нараховуватимуть на суму боргу. Про це йдеться в Законі України "Про внесення зміни до статті 2 Закону України "Про тимчасову заборону стягнення з громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги", який сьогодні прийняла Верховна Рада України, повідомили у прес-службі віце-прем'єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Віктора Тихонова.

Прийняти такий закон, як пояснюють комунальники, змусила безвідповідальність споживачів, які на сьогодні заборгували більш ніж 10,5 млрд грн за житлово-комунальні послуги.

Фахівці кажуть, що через незастосування санкцій до населення за несплату житлово-комунальних послуг підприємства житлово-комунального комплексу не мають можливості вживати дієвих заходів, спрямованих на зменшення заборгованості населення за спожиті послуги, та, у свою чергу, зменшити власні борги за спожиті енергоносії.

За словами Тихонова, пенсіонерам та громадянам з низьким рівнем доходів новий закон не загрожує. Адже, за його словами, ці громадяни отримують житлові субсидії та сплачують за спожиті послуги вчасно.

Тихонов переконаний, що новий закон дисциплінує недобросовісних споживачів, а також створить умови для ефективної роботи та розвитку галузі.

ІМК

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерів заспокоюють: Пеня за послуги ЖКГ їм не загрожує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути