середа, 15 червня 2011 10:42

"Укрвакцина" хоче ще грошей від американців за "вакцину Тимошенко"

"Укрвакцина" хоче ще грошей від американців за "вакцину Тимошенко"

60 мільйонів доларів - не остаточна сума, яку планує отримати держпідприємство "Укрвакцина" в американської компанії Olden Group.

Про це заявив генеральний директор ДП "Укрвакцина" Олександр Кузнєцов, коментуючи рішення Окружного суду штату Орегон (США) збільшити до $60 млн суму компенсації за позовом "Укрвакцини" до Olden Group, пише Комерсант-Україна у статті "Позов виявився виправданим".

Як пояснив чиновик, крім повернення коштів, витрачених на закупівлю вакцин за завищеною вартістю в 2009 році, зараз юристи держпідприємства вимагають через суд також відшкодувати збиток, який в "Укрвакцині" оцінили більш ніж у $19 млн.

"Точну суму  назву після того, як отримаю на руки рішення американського суду", - зазначив Кузнєцов.

"Документи ми передамо в Міністерство юстиції, щоб їм дали правову оцінку й визначили механізм повернення коштів. У Мін'юсті уточнять, коли гроші будуть перераховані на рахунки ДП, чи будуть надходити частинами чи одним траншем", - сказав він.

Гендиректор "Укрвакцини" уточнив, що за завищеною ціною закуповувалася вакцина Pentaxim проти дифтерії, коклюшу й правця, застосування якої в 2009 році викликало низку смертей.

На думку позивача, Olden Group - типовий приклад офшорної компанії, зареєстрованої в державі Беліз і на острові Ніуе в Тихому океані, створеної для реалізації неправомірних фінансових схем.

Зі свого боку, Василь Князевич, який очолював Міністерство охорони здоров'я у 2009 році, заявив, що рішення про закупівлю вакцин ухвалював тендерний комітет. "Як міністр, я затверджував ці рішення, але в мене не було причин у них сумніватися", - сказав він.

Окружний суд штату Орегон за позовом ДП "Укрвакцина" проти американської компанії Olden Group збільшив до $60 млн суму компенсації коштів, витрачених державою Україна на закупівлю вакцин за завищеною вартістю в 2009 році.

Зараз ви читаєте новину «"Укрвакцина" хоче ще грошей від американців за "вакцину Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути