вівторок, 18 грудня 2018 17:10

"Укртатнафта" має вкладати кошти в технології - Жеваго

"Укртатнафта" має вкладати кошти в технології - Жеваго
Народний депутат Костянтин Жеваго: "Кредитори не надаватимуть кошти підприємству з ризиками. Вони мають бути впевнені, що продукція, яку випускає компанія - на 100 відсотків відповідає якості світових стандартів". Фото: LIGA.net

Без дотримання усіх екологічних норм неможливо залучати у підприємство кошти західних банків.

Про це на прес-конференції у Кременчуці на Полтавщині заявив народний депутат України Костянтин Жеваго, відповідаючи на питання, чи зможе Біланівський гірничо-збагачувальний комбінат працювати поряд зі ставком-випарником Кременчуцького нафтопереробного заводу. І чи не призведе це до екологічної катастрофи.

За словами народного депутата, західні партнери довіряють висновкам міністерств і відомствам України, але роблять і свої аналізи та звіти. У тому числі щодо екологічного впливу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жеваго розповів, чому міст через Дніпро вигідніше будувати не в Кременчуці

"Всі їхні аналізи мають збігатися з нашими. Інакше проект можуть вважати ризикованим. Що означає: він не поверне вкладення протягом 10-15 років. Банки втратять кошти. Тому кредитори не надаватимуть кошти підприємству з ризиками. Вони мають бути впевнені, що продукція, яку випускає компанія - на 100 відсотків відповідає якості світових стандартів",- заявив Костянтин Жеваго.

Також зазначив, що у світі існують технологічні рішення, як викиди переробляти на прибуткову продукцію.

"У США та Європі вже немає таких ставків-випарників, як у "Укртатнафти" у Кременчуці. Це питання і до місцевої влади, і до НПЗ. Вони мають вкладати у це кошти. А громада повинна вимагати, щоб виробництво було безпечним", - упевнений Костянтин Жеваго.

Народний депутат України Костянтин Жеваго, який контролює гірничодобувну компанію Ferrexpo, заявив, що початок будівництва електрометалургійного комбінату "Ворскла Сталь" поблизу Кременчука перенесено на 10 років. Причина такого рішення – економічна недоцільність.

Зараз ви читаєте новину «"Укртатнафта" має вкладати кошти в технології - Жеваго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути