вівторок, 18 грудня 2018 08:45

Будівництво комбінату "Ворскла Сталь" перенесено на 10 років - Жеваго

Будівництво комбінату "Ворскла Сталь" перенесено на 10 років - Жеваго
Костянтин Жеваго сподівається на поліпшення економічної і політичної ситуації в країні, що дозволить розвивати бізнес. Фото: Кирило Воронцов

Народний депутат України Костянтин Жеваго, який контролює гірничодобувну компанію Ferrexpo, заявив, що початок будівництва електрометалургійного комбінату "Ворскла Сталь" поблизу Кременчука перенесено на 10 років.

Про це він повідомив на прес-конференції в Кременчуці.

За словами Жеваго, причина такого рішення – економічна недоцільність.

"Раніше нам влада казала, що газ буде дешевий. Сьогодні він дорогий, а в США дешевий. Нам з цією ціною немає економічної обґрунтованості будувати комбінат. На 10 років будівництво перенесено. Може пізніше ситуація буде сприятливішою. Зараз війна, попереду вибори і кредитори не дадуть на це гроші", - зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна є багатою і перспективною нафтогазовою країною - Жеваго

Засновник Ferrexpo підкреслив, що непрацюючий комбінат платить податок на землю в "мільйони гривень" і поки не планує від неї відмовлятися. Сподівається на поліпшення економічної і політичної ситуації в країні, що дозволить розвивати бізнес.

У 2007 році генеральний директор компанії "Ворскла Сталь" Володимир Білоус заявив, що через 3 роки мають запрацювати перші цехи електрометалургійного комбінату "Ворскла Сталь". Вартість будівництва оцінювали в $1 млрд. Планувалося фінансування консорціуму європейських банків. Рішенням Полтавської обласної ради "Ворскла Сталі" було надано 206 га землі на території Дмитрівської сільради у складі Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області для будівництва меткомбінату.

Зараз ви читаєте новину «Будівництво комбінату "Ворскла Сталь" перенесено на 10 років - Жеваго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути