пʼятниця, 06 лютого 2009 15:21

Українсько-російські відносини стануть прохолоднішими і жорсткішими - Кучма

Українсько-російські відносини стануть прохолоднішими і жорсткішими - Кучма
Колишній Президент України Леонід Кучма прогнозує подальше погіршення українсько-російських відносин внаслідок газового конфлікту.

"У цій газовій війні обидві наші сторони зазнали втрат економічних, політичних, моральних та інших. Україна втратила в обсягах промислового виробництва, перш за все в металургії, хімічній промисловості. Росія втратила в збуті газу. Називаються цифри - до 2 млрд. дол. - втрат "Газпрому". Зменшилися бюджетні надходження", – зазначив Кучма.

На його думку, "після цього конфлікту українсько-російські відносини стануть прохолоднішими, жорсткішими, формальнішими". Він зазначив, що тональність цих відносин вже демонструвалася на переговорах.

"Більш того, вона вже закладена в документах. Я маю на увазі контракти й перш за все ті санкції, які там закладені. Прохолодність відносин не обмежиться газовою сферою. Це пошириться й на не менш важливі для України сегменти: торгові відносини, коопераційні відносини, зокрема в авіаційній сфері, в інфраструктурно-транзитних проектах", – сказав Кучма в інтерв`ю газеті "2000".

Зараз ви читаєте новину «Українсько-російські відносини стануть прохолоднішими і жорсткішими - Кучма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути