четвер, 13 листопада 2008 18:05

Кучма назвав своїх фаворитів на посаду голови Верховної Ради

Кучма назвав своїх фаворитів на посаду голови Верховної Ради
Екс-президент України Леонід Кучма вважає, що головою Верховної Ради України міг би стати народний депутат Іван Плющ (фракція НУ-НС) або лідер блоку свого імені Володимир Литвин.

Про це Кучма заявив сьогодні у Києві, відповідаючи на запитання журналістів стосовно ситуації, що склалася в парламенті у зв"язку з відставкою голови ВР Арсенія Яценюка.

"Треба обирати голову ВР, подивитися таку людину, яка б не мала ніяких майбутніх притязань чи на прем"єра, чи на Президента, і в спокійній обстановці пережити може навіть і президентські вибори. Чи хоча б, щоб трохи ситуація в економіці заспокоїлася. А такі люди в парламенті є. Насамперед – Іван Степанович Плющ. Чим на сьогодні не менеджер, який має підтримку насамперед "Нашої України" і має підтримку "регіонів", бо там також є друзі, вибачте. І хоч якийсь час попрацювати в нормальному режимі", - сказав, зокрема, Кучма.

Водночас, за його словами, якщо в парламенті створиться якась інша коаліція, то "є ж такі професіонали, як Литвин, є й інші люди".

Стосовно ситуації в парламенті екс-президент зазначив: "На мій погляд, але я далекий від парламенту і влади в цілому, сьогодні треба зупинитися з точки зору, що в умовах такої кризи зробити якісь кроки, в тому числі і кадрові, які б, насамперед, заспокоїли б людей. Бо люди сьогодні не вірять, вони ж дивляться - що в парламенті відбувається. І я не вірю абсолютно, мені соромно за такий парламентаризм. То одна сила блокує, то друга сила блокує. Вибачте, це ж жах. Якщо голова парламенту написав заяву і не дають проголосувати – так ви робіть, щоб голосів не вистачило, якщо у вас є коаліція чи щось".

В той же час сьогодні дострокові парламентські Кучма вважає "абсолютно недоцільними". "Бо не на часі", - сказав він, додавши: "А час, може, й прийде такий - до літа, чи до весни".

Вчора, 12 листопада, ВР звільнила Яценюка з посади голови парламенту. Підтримали відставку Яценюка 175 депутатів від фракції Партії регіонів, 1 – від БЮТ, 10 – від "Нашої України – Народної самооборони", 27 – від КПУ та 20 - від Блоку Литвина.

Плющ вже обіймав посаду голови ВР у 1991-1994 роках.

Литвин був головою ВР у 2002-2006 роках. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кучма назвав своїх фаворитів на посаду голови Верховної Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути