четвер, 24 квітня 2008 16:46

Українські націоналісти воюватимуть у Грузії проти Росії

Українська націоналістична партія УНА-УНСО планує направити своїх активістів до Грузії на боротьбу з "вічним ворогом - Російською Федерацією". Потрапити на територію Грузії "унаунсовці" хочуть в статусі журналістів, заздалегідь прихопивши з собою зброю - "для самооборони".

"Ніхто не забороняє журналістові мати зброю і застосовувати її для самооборони", - каже лідер київської організації УНА-УНСО Ігор Мазур, передає "Новий регіон".

У 1993 році УНА-УНСО на чолі з Юрієм Шухевичем вже направляла своїх бійців до Абхазії.

У Києві 25 квітня в новому штабі української націоналістичної партії УНА-УНСО відбудеться прес конференція офіцерів УНА-УНСО, повідомляє "Обком".

Активісти партії мають намір, як і в 1990-і роки, відправитися до Грузії, щоб взяти участь на стороні офіційного Тбілісі в операціях зі збереження Абхазії і Південної Осетії у складі грузинської держави.

Лідер УНА-УНСО Юрій Шухевич у вересні 2007 року був присутній на приурочених до дня падіння Сухумі заходах у Верхній Абхазії. Саме лідерові УНА-УНСО належить ідея участі у військових діях в Абхазії українського батальйону в 1993 році.

Варто відзначити, що у складі того батальйону був відомий грузинський журналіст Георгій Гонгадзе, який зняв фільм про цю війну "Тіні війни", який і буде показаний завтра.

За матеріалом: Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Українські націоналісти воюватимуть у Грузії проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути