середа, 11 грудня 2013 12:42

Українська влада втратила довіру - іноземні дипломати про штурм Євромайдану

Українська влада втратила довіру - іноземні дипломати про штурм Євромайдану
Іноземні дипломати засудили використання сили проти Євромайдану. Фото: theinsider.com.ua

США висловлюють свою огиду рішенню української влади відповісти на мирні протести в Києві на Майдані Незалежності бійцями внутрішніх військ, бульдозерами та кийками, замість того, щоб підтримати демократичні права людей та людську гідність.

Про це заявив держсекретар США Джон Керрі під час спроби розгону Євромадану спецпризначенцями в ніч проти середи.

"Така реакція є неприйнятною, і ніяким чином не стосується демократії. Сьогодні вночі лунали дзвони на фоні задимлених вулиць Києва. Тому США разом із людьми України. Вони заслуговують кращого", - зазначив Керрі.

Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, яка напередодні зустрічалась із президентом Віктором Януковичем і запевнювала його не використовувати силу для розгону протесту, а також відвідувала Майдан за кілька годин до штурму, заявила:

"Мені дуже гірко, що поліція використовує силу, щоб вигнати мирних людей".

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус зробив офіційну заяву:

"Мій заклик до української влади - терміново припинити насильницькі дії і провокації, розслідувати усі випадки застосування сили і покарати винних. Українська влада останнім часом, особливо цієї ночі, втратила багато довіри. Тільки у разі негайних кроків для збереження європейських цінностей, вона зможе почати шлях до відновлення довіри".

За його словами усе, що відбулось на Майдані Незалежності, продемонструвало, що "українська влада виступає проти європейського шляху, вибір абсолютно протилежний тому, про який президент Янукович говорив публічно".

Зараз ви читаєте новину «Українська влада втратила довіру - іноземні дипломати про штурм Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути