середа, 16 лютого 2011 10:26

Україномовне радіо обіцяють звільнити від податків

Україномовне радіо обіцяють звільнити від податків

Радіостанції, які стимулюють розвиток української музики та транслюють не менше 80% української музики в ефірі, отримають податкові канікули на п'ять років.

Про це заявила народний депутат від Партії регіонів, голова підкомітету з питань телерадіомовлення парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

За її словами, надання податкових преференцій значно вигідніше для самих радіокомпаній, ніж квотування ефіру, яке існує в Україні понад чотири з половиною років.

"Майже п'ять років наші радіостанції працювали на умовах квотування, тобто обмеження, як результат - наш український радіоефір перетворився на практично суцільній шансон, а нішеве радіо, яке крутило музику не для мас, а скажімо так, ексклюзивну, вижити в умовах квотування не могло", - сказала політик.

На її думку, "особлива стимуляція" вітчизняного виконавця не була досягнута таким чином, хоча мета спочатку була шляхетною.

"Але знаєте, як у тій приказці, благими намірами вистелена дорога в пекло. І коли прийшло до депутатів розуміння, що квотами, насправді, проблематики не вирішити, тоді ми припустили, що ці квоти треба ліквідувати. А от стимулювати розвиток української музики, українського радіо, ми можемо тільки через податкові канікули", - розповіла Бондаренко.

Вона зазначила, що ідея надання податкових преференцій знайшло своє відображення у проекті закону, поданого до Верховної Ради.

"У цьому випадку ми пропонуємо тим радіостанціям, які зберігають 100% україномовну квоту і 80% української музики в ефірі, надати 5-річні податкові канікули. Тобто у них буде нульова ставка на прибуток", - зазначила народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «Україномовне радіо обіцяють звільнити від податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути