Ексклюзиви
понеділок, 19 січня 2009 13:59

Україні вистачить газу на перший квартал

Голова НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина запевняє, що Україні вистачить наявних запасів газу, щоб пройти перший квартал поточного року.

Про це він заявив в інтерв"ю в програмі "Євген Кисельов. Нагорі", яка вийшла ввечері 18 січня на телеканалі TВі, повідомляє прес-служба каналу.

За словами Дубини, на сьогодні питання поновлення постачань у Європу у повному обсязі – "це має бути перспектива мінімум 30 днів, ми повинні розуміти, як ми будемо жити ці 30 днів, для того, щоб у жодному разі не допустити того, щоб в Україні змерзли якісь будинки чи якісь селища".

Водночас голова "Нафтогазу" запевнив, що в "Україні вистачить наявних запасів газу, щоб пройти перший квартал".

Керівник НАК не виключає, що до України можуть бути подані судові позови в міжнародні суди через проблеми з постачаннями газу: "Я не виключаю", - відповів Дубина на пряме запитання, чи не виключає він таких позовів до України.

Водночас він наголосив, що Україна намагалася довести Євросоюзу й усім, що "ми не зупиняли транзит газу, ми не могли його зупинити фізично".

Дубина додав, що щодо цього в НАК є відповідні документи.

"Навіть сьогодні мені принесли запис наших диспетчерів (у день відключення подачі газу), де російська сторона говорить: "ми закрилися"... І при закритті засувок з російської сторони українська сторона ще продовжувала транспорт газу в Європу. Якщо не ми його закрили, тоді в судовому порядку можна пред"являти кому завгодно, що завгодно".

Голова "Нафтогазу" зізнався, що ще не встиг поспілкуватися з юристами з цього питання.

Дубина також не зміг однозначно відповісти на запитання, коли відновляться постачання газу в Європу: "Ми готові були не припиняти цей транзит, ми готові були гарантувати подачу газу в Європу. А сьогодні для запуску системи, що працює автономно на всю Україну... мають бути певні умови".

"А умови, які висуваються диспетчерським пунктом "Газпрому": "Зробіть ось так і ось так" – коли починаєш розбиратися, як це зробити, ти розумієш, що цей ребус задано тобі спеціально для того, щоб цього не зробити", - зазначив Дубина, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Україні вистачить газу на перший квартал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути