Ексклюзиви
четвер, 28 лютого 2013 19:01

Україні буде не важко продемонструвати "прогрес", якого вимагає Європа - Огризко

Україні буде не важко продемонструвати "прогрес", якого вимагає Європа - Огризко
Володимир Огризко Фото: glavcom.ua

Україні буде не важко продемонструвати "прогрес", якого вимагає Європа, аби тільки на це була воля як влади, так і опозиції. Про це сказав екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко, підводячи підсумки саміту Україна-ЄС.

"Треба звернути увагу на формулу, яка зараз вживається: "продемонструвати прогрес". Тобто, не йдеться про те, що до травня треба виконати всі 155 умов і передумов, про які говорилося. Ідеться про демонстрацію прогресу", - наголосив він.

Зробити це, на думку екс-міністра, буде не важко. Для цього необхідно принаймні ухвалити у Верховній Раді кілька законопроектів, які вже майже готові.

"Я згоден з тим, що насправді цей саміт був успіхом і опозиції. Насправді, він був успіхом України як держави. Мені дуже хотілося б, щоби цей дух співпраці в ім'я національних інтересів став сьогодні лейтмотивом всієї діяльності Верховної Ради щонайменше на цей період, поки нам потрібно зробити цей "прогрес", - зауважив Огризко.

Він додав: "Я не бачу особливих проблем у тому, щоби за ці кілька місяці підготувати 4-7 законодавчих актів. Тим паче, вони переважно вже готові. Наприклад, виборчий кодекс пройшов адаптацію вже у всіх європейських інституціях. Перша редакція вже пройшла обговорення, перше читання. Хіба важко і опозиції, і владі домовитися про друге читання і прийняти його? Та не важко. І це буде саме той прогрес, про який говорить європейська спільнота".

"Якщо сьогодні наші політичні сили, які представлені у парламенті, будуть думати не про партійний інтерес, а про національний, державний, то тоді цей прогрес продемонструвати буде дуже легко і швидко", - переконаний екс-міністр.

Зараз ви читаєте новину «Україні буде не важко продемонструвати "прогрес", якого вимагає Європа - Огризко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути