середа, 27 лютого 2013 22:32

Саміт Україна-ЄС був безрезультатним - експерт

Саміт Україна-ЄС був безрезультатним - експерт
Володимир Горбач Фото:obozrevatel.com

Саміт Україна-ЄС був безрезультатним. Таку думку висловив на прес-конференції політичний аналітик Інституту Євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.

"Очікування від саміту були завідомо занижені від самого початку. В принципі занижені українською владою, бо її поведінка не давала оглядачам ніякого оптимізму. Хоча б згадати нову справу проти Тимошенко після нового року, фактично напередодні саміту. Це все ставило під величезний знак питання успішність цього саміту. Але на цьому фоні – негативних, чи песимістичних, можливо скептичних очікувань – вже сам факт проведення саміту можна сприймати як успіх, що сторони не посварилися на ньому. Це вже ознака успішності саміту. Саміт був успішним, проте безрезультатним", - сказав він.

За його словами, саміт мав тактичний характер, не стратегічний.

"Нічого суттєвого за великим рахунком досягнуто, підписано, чи проговорено на ньому не було. Це подія не стратегічного, а тактичного характеру. Бо сторони зустрілися після того, як зустріч переносили, відтягували, не хотіли зустрічатися на найвищому рівні. Ви знаєте, що саміт був перенесений минулого року, і минулий рік пройшов фактично без зустрічей у верхах. Тому можна говорити про те, що це просто нагода, щоб поговорити. І цю нагоду поговорити Європейський союз використав для того, щоб виставити українському керівництву та президенту Януковичу певну зовнішню часову рамку. Тобто зараз його поставили фактично у цейтнот. Є перелік рекомендацій чи умов для того, щоб угода (Угода про асоціацію між Україною та ЄС – ред..)була підписана наприкінці листопада. І "дедлайн" виконання цих умов теж поставлений – це початок травня. Тобто фактично ми маємо чистих два місяці – березень і квітень - для виконання цього всього, і трошки часу у лютому та травні", - зазначив Горбач.

Нагадаємо, саміт Україна-ЄС відбувся 25 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Саміт Україна-ЄС був безрезультатним - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути