вівторок, 18 вересня 2012 07:49

"Українцям доведеться потерпати від другої хвилі фінансової кризи" - Пишний

"Українцям доведеться потерпати від другої хвилі фінансової кризи" - Пишний
radiosvoboda.org

Україна зараз знаходиться ще в більш вразливому положенні, ніж під час першої хвилі фінансово-економічної кризи. Про це в ефірі 5 каналу сказав Андрій Пишний.

Він переконаний, що зараз порівняно із першою хвилею економічно-фінансової криз, ситуація погіршилися.

"Всі ті ризики, через які Україна потерпала під час першої фінансової кризи у 2008 році примножилися. Українська економіка зі своєю структурою є сировинною, енерговитратною, українська економіка є по суті колоніальною. Перевага в питомій вазі українського експорту – це сировина, яка складає понад 70%. А експортні ринки падають найшвидше і найглибше. Через це Україна відчула одразу шок  і падіння понад 15% ВВП", - пояснив Пишний.

Політик наголосив, що чинний президент Віктор Янукович мав винести уроки з попередніх років правління, але цього не відбулося.

"Уряд Януковича, який третину терміну української незалежності знаходиться при владі чи інших позиціях – два роки був прем'єром у 2004, потім під час президента Ющенка, тепер 2,5 роки посідає посаду президент. Мали б зробити якісь висновки. Жодних не було зроблено. Структура експорту лише збільшилася, а відтак Україна стала ще більш залежною від зовнішньої кон'юктури", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: криза зачепить Україну. Можливо, не менш жорстко, ніж у 2008 році

Пишний також зауважив, що в глобальному рейтингу конкурентоспроможності Україна втрачає позиції за всіма показникам.

"Українцям доведеться потерпати від другої хвилі фінансової кризи. Єдине, на що спромоглася українська влада – це перекласти наслідки фінансової кризи на плечі українців і максималізувати прибутки тих монополій, які на сьогоднішній день виступають акціонерами Партії регіонів", - підкреслив політик.

Зараз ви читаєте новину «"Українцям доведеться потерпати від другої хвилі фінансової кризи" - Пишний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути