понеділок, 19 листопада 2012 16:52

Українці-присяжні будуть жорстокішими за суддів - Глузман

Українці-присяжні будуть жорстокішими за суддів - Глузман
Фото: timer.od.ua

Українці-присяжні будуть ухвалювати жорсткіші рішення, аніж судді, хоч і робитимуть це не з примусу. Про це у коментарі сказав правозахисник Семен Глузман.

"Новий КПК прогресивніший в цілому, він передбачає існування суду присяжних. Це теоретично дуже добре. Однак я боюся, що суд присяжних в Україні відбудеться погано. Не розумію як цих людей будуть забирати з роботи, як їх будуть відбирати. Окрім того, боюся, що присяжні з народу України будуть жорстокішими за суддів. У тих випадках де вирок можна буде пом'якшити, вони його посилюватимуть. І це щиро, без наказу", - вважає Глузман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиції треба вимагати не лише перевиборів на спірних округах, а й покарання фальсифікаторів - експерт

Правозахисник впевнений, що навіть найдемократичніший кодекс в Україні нормально не діятиме.

"Є набагато важливіші проблеми. Можна написати красиву конституцію. Сталін таку зробив. Але це не завадило вбивати мільйони своїх співгромадян. Поки в нас така судова влада і експерти, які її обслуговують, справедливих рішень не буде. Наприклад, у експертів у судово-медичній експертизі, і в будь якій іншій. існують неофіційні тарифи. Щоб ми не робили, важко буде навести порядок. Суддя, навіть якби й хотів, навіть якщо б був незалежним, не є експертом у всіх областях знань. Він може відчути, але не може перевірити ті документи, які йому дали проплачені експерти. Мій оптимізм у цьому сенсі, дуже обережний. У нашій країні які б закони не ухвалювали, усе залишається по старому, або й гірше".

Зараз ви читаєте новину «Українці-присяжні будуть жорстокішими за суддів - Глузман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути