Ексклюзиви
четвер, 21 грудня 2017 12:37

Українці звинувачують у провалі боротьби з корупцією Порошенка - соціологи

Українці звинувачують у провалі боротьби з корупцією Порошенка - соціологи
Понад половини респондентів у більшості випадків покладають відповідальність за відсутність покарань для корумпованих чиновників на президента - 60,3%. Фото: Reuters

85,9% українців вважають боротьбу з корупцією повністю або переважно неуспішною.

Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

60,2% українців вважають боротьбу з корупцією повністю провальною, 25,7% - переважно неуспішною. Але є і певні успіхи - 7,8% вважають таку боротьбу переважно успішною, але в якій є чимало невирішених проблем, і тільки 1,2% назвали боротьбу з корупцією успішною.

Понад половини респондентів у більшості випадків покладають відповідальність за відсутність покарань для корумпованих чиновників на президента (60,3%), 42,3% - на Верховну Раду, 36,9% - на суди, які приймають рішення щодо притягнення до відповідальності корупціонерів, 29, 5% - на нові антикорупційні органи (НАБУ і САП) і 25,5% - на правоохоронні органи (Генпрокуратура, СБУ тощо).

На питання "чи давали ви кому-небудь хабар або подарунок протягом 2017 року за ту чи іншу дію або рішення на вашу користь", більше половини (60,5%) респондентів відповіли, що не давали і не пропонували, 14,4 % відмовилися відповідати на питання, 10,1% зізналися, що давали грошима, 7,1% - давали у вигляді подарунка, 5% сказали, що не давали, хоча у них просили або вимагали, 2,9% не змогли відповісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко може програти

Дослідження провели з 23 жовтня по 5 листопада. Опитали 1614 респондентів у віці від 18 років у всіх регіонах України за винятком АР Крим та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,6%.

Зараз ви читаєте новину «Українці звинувачують у провалі боротьби з корупцією Порошенка - соціологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути