вівторок, 12 серпня 2008 18:38

Україна зреагувала на пропозицію вийти з СНД

Уряд України виступає за мирне врегулювання конфлікту в Грузії. Про це сьогодні на брифінгу заявив перший віце-прем`єр-міністр України Олександр Турчинов.

"Що стосується подій у Південній Осетії і Грузії – позиція, і ми обговорювали це питання на позачергових засіданнях - досить конкретна - ми винятково за мирний шлях врегулювання цієї проблеми", - наголосив Турчинов.

Він висловив упевненість, що воєнна акції, силові дії не можуть розв`язати проблему в цьому регіоні.

Коментуючи на прохання журналістів заяву Президента Грузії Михаїла Саакашвілі про вихід із Співдружності Незалежних Держав і заклик до України наслідувати її приклад, Турчинов висловив упевненість, що це питання "не вирішується на мітингах", а вимагає серйозного аналізу, і на сьогодні це питання не обговорювалось ні в українському суспільстві, ні в уряді".

"Я б не поспішав з висновками. Ми вважаємо, що, в першу чергу, необхідно зупинити воєнну ескалацію на Кавказі, і ми вважаємо, що сьогодні є всі підстави для мирного врегулювання кавказької проблеми, ми вважаємо, що Грузія - суверенна держава, і світова громадськість повинна сприяти захисту її території", - наголосив перший віце-прем`єр України.

"Водночас ми вважаємо, що жодна із сторін конфлікту, я наголошую, жодна із сторін, не може вирішувати свої внутрішні і зовнішні питання силовим шляхом, силовий шлях приводить лише до посилення ескалації, до крові і до жертв, насамперед, - серед цивільного населення", - додав він.

Сьогодні на мітингу в Тбілісі Саакашвілі заявив, що Грузія ухвалила рішення вийти з СНД і закликає Україну наслідувати її приклад, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна зреагувала на пропозицію вийти з СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути