середа, 13 серпня 2008 11:47

Україна зраділа, що Грузія і Росія нарешті порозумілися

Україна вітає домовленості Грузії й Росії, досягнуті за посередництвом Франції, про припинення воєнних дій, відмови від застосування сили й урегулювання конфлікту.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ.

"Мова йде про ті принципові складові врегулювання, на яких неодноразово наполягав Президент України й до чого закликав МЗС України у своїх заявах і коментарях", - сказано в заяві МЗС.

Таким чином, відповідно до заяви, реалізовані базові елементи позицій України щодо врегулювання ситуації в Грузії.

Міністерство вказує також на згоду сторін щодо забезпечення вільного доступу гуманітарної допомоги грузинському народу.

Україна сподівається, що сторони будуть неухильно дотримуватися домовленостей про припинення вогню, а процес урегулювання буде здійснюватися на основі чіткого дотримання принципів суверенітету й територіальної цілісності Грузії.

"З метою забезпечення стабільної безпечної ситуації в регіоні існуючий механізм повинен бути переформатований шляхом широкої інтернаціоналізації під егідою ОБСЄ", - сказано в заяві.

Україна готова й далі робити свій внесок у миротворчі зусилля міжнародного співтовариства з метою досягнення врегулювання ситуації в Грузії.

11 серпня Президент Грузії Михайло Саакашвілі підписав документ про припинення вогню, розроблений разом із Грузією головами МЗС Франції та Фінляндії.

Росія вважає необ"єктивною позицію України щодо дій Грузії на території Південної Осетії (Грузія).

У ніч із 7 на 8 серпня грузинські війська почали наступ на столицю Південної Осетії Цхінвалі, після того як влада Грузії обвинуватила сепаратистів з Південної Осетії у вчиненні нападів на мирне населення й миротворчі підрозділи в декількох селах неподалік від Цхінвалі.

Південна Осетія звернулася по допомогу до Росії, яка, у свою чергу, ввела в Південну Осетію свої війська й вчинила збройний опір військам Грузії, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Україна зраділа, що Грузія і Росія нарешті порозумілися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути