субота, 14 травня 2011 06:45

Україна зменшить закупівлю газу в Росії - Азаров

Україна зменшить закупівлю газу в Росії - Азаров

Прем'єр-міністр Микола Азаров не бачить різниці, з якої країни надходять інвестиції в економіку України.

Про це він заявив в інтерв'ю 5 каналу, коментуючи зауваження ведучого, що основні інветиції в Україну надходять з офшорів від вітчизняних олігархів.

"На доларах США є тільки портрет призидента США. Тому нам великої різниці немає, звідки прийшли гроші, якщо вони працюють на українську економіку, країну, створення нових робочих місць. Чому два роки тому нічого не будувалося, а зараз будується? Передусім, вдалося ефективно та раціонально використати ресурси, залучити ресурси наших і зарубіжних інвесторів в економіку країни. Але якщо порівнювати показники, то у 2009 році ВВП упав на 15 %, а у 2010 виріс на 4 %. Тому, ми ще не вийшли з кризи. Країні потрібен період стабільності і інтенсивного проведення економічних реформ", - наголосив прем'єр.

Також прем'єр прокоментував і критику на адресу уряду за негативне сальдо у зовнішній торгівлі.

"Справа не в тому, яка у нас велика різниця між експортом та імпортом товарів. Все визначається профіцитом платіжного рахунку. Тобто, скільки взагалі в Україну надійшло валюти, а скільки вийшло. За цим показником Україна нарощує свої золотовалютні резерви. Станом на 1 травня валютні резерви країни склали рекордну суму — 38 млрд.дол. Це говорить про профіцит нашого платіжного рахунку. Ми позичили у МВФ 1,5 млрд.дол. І вони не витрачені, а знаходяться на валютному рахунку Нацбанку. Це той ресурс, якими уряд планує розрахуватися по своїх зовнішніх зобовязаннях. Якщо уже говорити про причини такого негативного сальдо в торгівлі, то, передусім, вона криється в рості цін на газ. У другому півріччі ми газу будемо купувати значно менше, ніж у першому, оскільки зросте його ціна. Ми основні закупівлі зробили у першому кварталі, і у другому кварталі практично вже не будемо закуповувати газ", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Україна зменшить закупівлю газу в Росії - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути