Ексклюзиви
пʼятниця, 13 травня 2011 23:40

Азаров каже, що має достатньо ресурсів уберегти Україну від дефолту

Азаров каже, що має достатньо ресурсів уберегти Україну від дефолту

Уряд має достатньо ресурсів, щоб за несприятливих умов для українських експортерів на зовнішніх ринках не скорочувати соціальні виплати.

Про це в інтерв'ю 5 каналу заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Ми йдемо по тій траєкторії соціально-економічного розвитку, яку намітили і заклали в розрахунках бюджету. Показники на фоні нестабільності у світі виглядають досить оптимальними. Ми створили достатній запас міцності, щоб відреагувати на будь-які зміни кон'юктури, особливо в області наших основних експортних поставок. Якщо кон'юктура зміниться в несприятливий бік, то у нас достатній запас міцності, щоб витримати цей нетривалий певний момент на світових ринках", - переконаний премєр.

Азаров спростував інформацію деяких американських рейтингових агенств про те, що Україні загрожує дефолт.

"Не знаю, про які видання йде мова. Є більш серйозні рейтингові агентства, "Фітч" та інші, які дають об'єктивні показники і характеристики стану економіки та фінансів країни. Якщо вони Португалії знизили прогноз на кілька позицій, то у нас позиції стабільні. Так, у нас дійсно зараз великі зовнішні борги. Вони виросли. Нам доводиться і зараз певні гроші позичати, щоб розраховуватись по зобов'язанням, які були взяті до цього. Тому вимушені у певній мірі продовжувати таку політику, інакше тоді перед нами стояла б тільки одна альтернатива — скорочувати витрати. Куди ж скорочувати?! Ми зараз рухаємося по тій межі, за яку вже нікуди відступати. Тому я не бачу ніякої небезпеки. Так, ми дійсно вимушені були в цьому році віддати майже 90 млрд. Такої величезної суми Україна ніколи не віддавала раніше. Але у нас увесь рік спланований", - наголосив Азаров.

"Ми спочатку планували з першого жовтня провести підняття. Але економічна ситуація дозволяє зробити це на квартал раніше. Ми такі підвищення проведемо з 1 липня, 1 жовтня та 1 грудня. Загалом зарплата в бюджетній сфері зросте приблизно на 200 гривень на місяць. Це дуже серйозне підвищення. Воно частково компенсує людям і той ріст цін і збільшення комунальних платежів. Але суттєвий ріст соціальних виплат слід очікувати наступного року. У нас удвічі зменшиться випат по зобовязанням. В цьому році у нас 25 млрд пішло на обєкти повязані з Євро-2012. Натупного року такої необхідності не буде", - уточнив Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Азаров каже, що має достатньо ресурсів уберегти Україну від дефолту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути