четвер, 12 травня 2011 20:02

Соболєв звинуватив Януковича і Азарова в "кришуванні" компаній, які обкрадають державу

Соболєв звинуватив Януковича і Азарова в "кришуванні" компаній, які обкрадають державу

Діяльність компанії "Лівела", внаслідок якої лише прямі втрати Державного бюджету становлять щонайменше п'ять мільярдів гривень, була б неможливою без сприяння з боку керівництва держави.

Про це, виступаючи у Верховній Раді України, заявив прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв, повідомляє прес-служба партії "Бітьківщина".

"Я переконаний, що без "даху" Януковича й Азарова ця компанія не могла б завезти і грама нафтопродуктів в Україну", – наголосив він.

"Це не перший випадок – я думаю, що всі чудово пам'ятають компанію з назвою "Бізон", яка завозила за такою ж схемою нафтопродукти, стегенця, м'ясо", – зазначив опозиційний прем'єр.

Він підкреслив, що загальний обсяг збитків від діяльності "Лівели" не обмежується прямими втратами "від несплати акцизів, мита і податку на додану вартість".

"Ви чудово знаєте, що всі нафтоперегонні заводи України фактично зупинені. А навіщо переробляти сиру нафту, якщо є можливість завозити без сплати акцизу, мита і ПДВ фактично левову частку всіх нафтопродуктів?", – зазначив Соболєв.

За його словами, ключовим є питання "а хто, власне, дозволяє далі працювати тим суддям, наприклад, Харківського адміністративного суду або Вищого адміністративного суду, які ухвалювали рішення, щоб одній-єдиній компанії з десятка тисяч компаній з іноземними інвестиціями, зареєстрованих в Україні, дозволити завозити сюди без сплати податків, акцизів і мита нафту, нафтопродукти і все інше?".

"Більше того, як стало відомо, останні оборудки цієї компанії – це вже тютюнові й алкогольні вироби. Вона ("Лівела") вже пішла далі, вона повторює рекорди компанії "Бізон", яка діяла під час головування в уряді Януковича і Азарова", – сказав Соболєв.

Опозиційний прем'єр підтримав створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування обставин та наслідків діяльності компанії "Лівела" на українському ринку нафтопродуктів.

Нагадаємо, Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію щодо розслідування діяльності компанії "Лівела".

Зараз ви читаєте новину «Соболєв звинуватив Януковича і Азарова в "кришуванні" компаній, які обкрадають державу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути