субота, 14 травня 2011 06:00

Азаров каже, що не торгує ні цукром, ні бензином

Азаров каже, що не торгує ні цукром, ні бензином

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що дефіцит гречки в Україні був викликаний посухою та ажіотажним попитом.

Про це він заявив в інтерв'ю на 5 каналі

"В Україні була засуха. Яку спеціалісти оцінюють, як одну з найсерйозніших за останні 40-50 років. Ми отримали неврожай по зернових, в тому числі і гречці. Восени внаслідок ажіотажного попиту виник дефіцит цього продукту. Щоб його погасити, були здійснені закупки за кордоном. Взагалі, споживання гречки невелике. Навіть якщо по кілограму на кожну людину, в тому числі і немовлят, то це всього-на-всього потрібно 40 тис тонн у місяць. Зараз, до речі, вже такого ажіотажу немає. Працюють ярмарки, завозиться значна кількість гречки. Наша позиція, що по всіх життєво важливих показниках - пшениця, мука, м'ясо - ми повинні мати стабілізаційний резерв для того, щоб гасити ажіотажні всплески, які бувають на ринку. У нас з мукою восени таке було, але в уряду були запаси, і інтерес був збитий. Так само і по крупам ми вчинимо і цього року. В країни є гроші, ресурси. Звісно, ми заклали б гречку, ми купили б її, але у нас просто не було грошей", - зазначив премєр.

Також прем'єр прокоментував і ситуацію з іншими товарами.

"Уряд и держава не торгує ні цукром, ні бензином. Все це давно приватизовано. Є мережі, торгові організації. Уряд слідкує і намагається створити умови, при яких він може впливати на ціноутворення. Зараз завдання полягає в тому, щоб створити умови, щоб наші приватні підприємці вкадали гроші в промислове виробництво овочів. Оскільки ми за 20 років втратили промислове виробництво картоплі. Втрачена мережа овочесховищ. Не створена логістика. Ось на це спрямовані зусилля уряду. Так, протягом року буде створено 5 оптових ринків. Потрібно залучити систему кооперацій. У них є система скупки овочів, є система сховищ, система організації. Щоб реанімувати цю систему, яка двадцять років займалась сама собою", - наголосив Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Азаров каже, що не торгує ні цукром, ні бензином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути