Ексклюзиви
вівторок, 15 березня 2022 07:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна закликала ОБСЄ працювати над депутінізацією Росії

Україна закликала ОБСЄ працювати над депутінізацією Росії
ОБСЄ має відігравати особливу роль у підтриманні Росії після Путіна. Фото: unian.ua

Організація з безпеки та співробітництва в Європі має підтримати депутінізацію Росії.

Про необхідність поступового повернення РФ до міжнародного права у "постпутінську епоху", заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Ради Безпеки ООН, присвяченому співпраці ООН та ОБСЄ.

"Йдеться про виживання як ООН, так і ОБСЄ, а також про депутінізацію Росії та її поступове повернення до положень міжнародного права", - сказав постпред України.

Він також зазначив, що режим лідера РФ Володимира Путіна наближається до завершення. ОБСЄ має відігравати особливу роль у підтриманні Росії після Путіна на її майбутньому шляху повернення до демократії під новим керівництвом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вимагає створення рахунку в ЄС для виплати Росією репарацій

"Режим завдав таких великих збитків російському суспільству, що потрібні десятиліття, аби повернути РФ бодай на той рівень демократії, якого вона досягла у 90-х. Я закликаю голову та інституції ОБСЄ розпочати розгляд умов роботи з постпутінською Росією, оскільки автоматичного повернення до нормального життя не буде ні тут, у Нью-Йорку, ні в ОБСЄ", - сказав Кислиця.

Кислиця наголосив, що російські війська продовжують чинити в Україні воєнні злочини та злочини проти людяності, "стираючи будь-яку різницю із їхніми нацистськими попередниками". Він наголосив на важливості реєстрації всіх цих злочинів, скоєних РФ у війні проти України.

Група слідчих Міжнародного кримінального суду в Гаазі виїхала в Україну для розслідування колективного міжнародного позову 39 країн проти Росії щодо її воєнних злочинів. Головний прокурор трибуналу Карім Хан сказав, що дії російської сторони підпадають під юрисдикцію суду.

Зараз ви читаєте новину «Україна закликала ОБСЄ працювати над депутінізацією Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути