вівторок, 13 грудня 2011 18:37

Україна як держава програє Тимошенко в Європейському суді - "регіонал"

Україна як держава програє Тимошенко в Європейському суді  - "регіонал"

Депутат Верховної Ради, голова підкомітету з питань Конституції комітету Ради з питань правової політики, колишній міністр юстиції Сергій Головатий вважає, що Україна як держава "однозначно і стовідсотково" програє в Європейському суді справу за скаргою Юлії Тимошенко.

Головатий в інтерв'ю НБН зазначив, що Європейський суд не є тією інстанцією, де розглядаються справи "по суті".

"Європейський суд розглядатиме звернення, яке може бути подано щодо порушень статті 6 Європейської "Конвенції про захист прав людини та основних свобод". Стаття називається "Право на справедливий суд". У Європейському суді може розглядатися винятково питання про порушення права на справедливий суд, а не переглядатися кримінальна справа по суті ", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд захотів бачити Тимошенко. Адвокати вважають це абсурдом

"Безумовно, в цій справі (а, думаю, справа буде називатися "Тимошенко проти України"), однозначно і стовідсотково, Україна як держава в Європейському суді справу програє", - зазначив нардеп.

"Тому що судовий процес над Тимошенко, - тим чином, яким його вели, - мав неймовірну кількість моментів, які були кричущим порушенням європейських стандартів, визначених 6-ої статті Європейської Конвенції і в тому змісті, як її витлумачив Євросуду. Це однозначно", - вважає "регіонал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісар Фюле навідав Тимошенко у СІЗО - ЗМІ

"До слова, я вважаю, що у Тимошенко ще є підстави скаржитися до Європейського суду на те, як її утримують в місці позбавлення волі (СІЗО). Там також є очевидні факти порушень прав людини", - додав Головатий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євгенія Карр: мою матір хочуть вбити

Також він прокоментував виїзне засідання Шевченківського райсуду над Юлією Тимошенко 8-го грудня в будівлі Лук'янівського СІЗО. "Виїзне засідання суду в СІЗО ... Це - дикість!", - обурився він.

Зараз ви читаєте новину «Україна як держава програє Тимошенко в Європейському суді - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути