вівторок, 13 грудня 2011 16:08

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Суд захотів бачити Тимошенко. Адвокати вважають це абсурдом

Суд захотів бачити Тимошенко. Адвокати вважають це абсурдом

Колегія суддів Апеляційного суду Києва, яка розглядає скаргу на вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко, перенесла розгляд апеляції на 10.00 14 грудня.

Суд врахував те, що Тимошенко не була доставлена ??на розгляд апеляції у вівторок, направила заяву до суду про те, що не може бути присутньою у зв'язку зі станом здоров'я, а також те, що разом з її заявою надійшла медична довідка, в якій вказано на відсутність протипоказань на участь в засіданні суду.

У мотивувальній частині ухвали суду йдеться: "Суд приходить до необхідності оголошення перерви для надання повторної можливості участі Тимошенко в засіданні".

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Донецьку мафію на нари!" - Прихильники Тимошенко ламали ворота суду

У свою чергу, захист екс-прем'єра вважає суперечливим рішення Апеляційного суду Києва про надання можливості Тимошенко брати участь у слуханні апеляції і одночасно про витребування медичних документів про стан її здоров'я.

"На нашу думку, в рішенні є два аспекти, але один виключає інший. З одного боку, суд вирішив дати можливість Юлії Володимирівні завтра взяти участь у судовому засіданні, але з іншого боку, він дав завдання медчастини СІЗО з'ясувати, чи може вона з'явитися на засідання", - сказав після закінчення засідання адвокат Юрій Сухов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лише Ісус міг би вилікувати зараз Тимошенко - Власенко

Сухов підкреслив: "Формально треба було спочатку з'ясувати питання, чи може вона з'явитися, а потім вже вирішувати питання про її участь. Абсурд, абсурд, ще раз абсурд".

У свою чергу адвокат Микола Сірий сказав, що спочатку необхідно забезпечити належне медичне лікування Тимошенко, щоб вона "повноцінно брала участь в апеляційному розгляді".

ФОТОРЕПОРТАЖ: Прихильники Тимошенко поштовхалися з правоохоронцями під судом

"Питання здоров'я Юлії Володимирівни стало вирішальним", - додав ще один адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк. Він висловив здивування тим, що суд ухвалив рішення надати можливість участі Тимошенко у засіданні і одночасно досліджувати медичні документи щодо стану її здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов: "нашу Юлю" хочуть знищити фізично, її катують та знущаються

"Перерва робиться до завтра до 10.00. Яким чином можна буде провести медичне обстеження? .. Йде маніпуляція зі станом здоров'я Юлії Володимирівни", - зазначив Плахотнюк.

Зараз ви читаєте новину «Суд захотів бачити Тимошенко. Адвокати вважають це абсурдом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути