четвер, 08 грудня 2011 16:30

СБУ: суд над Тимошенко у камері СІЗО - законний

СБУ: суд над Тимошенко у камері СІЗО - законний

Проведення судового засідання, на якому розглядається подання слідчого СБУ про арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко у справі корпорації ЄЕСУ безпосередньо в слідчому ізоляторі, де перебуває Тимошенко, не суперечить законодавству, стверджують у спецслужбі.

"Кримінально-процесуальним кодексом України ця процедура (проведення судового засідання в СІЗО) не забороняється. У зв'язку з цим я не бачу правових підстав говорити, що у цьому випадку є якісь порушення вимог закону. Навпаки, я вважаю, що порушень не було ", - сказав у четвер на брифінгу в Києві начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев'янко.

Він також зазначив, що засідання проводиться в СІЗО, оскільки Тимошенко відмовилася бути присутньою у суді.

За словами Дерев'янко, поки передчасно говорити про терміни завершення розслідування звинувачень проти Тимошенко у справі про ЄЕСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов переконаний, що судові виконавці закон щодо Тимошенко не порушують

Начальник Головного слідчого управління СБУ сказав, що коментувати рішення суду про проведення засідання в СІЗО не в його компетенції. "Що стосується хворої особи, з якою проводить суд слухання по суті клопотання про обрання запобіжного заходу, то я знаю про те, що існує відповідна довідка про відсутність заборон лікарів на проведення з нею такої процесуальної дії", - підкреслив Дерев'янко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піскун: Тимошенко можуть заарештувати кілька разів - це законно

"Що стосується розгляду питання саме в слідчому ізоляторі, а не в суді, то мені також достовірно відомо про відмову Тимошенко в тому, щоб це питання розглядалося в Шевченківському суді, куди її повинно бути доставлено", - сказав він.

Дерев'янко висловив думку, що саме у зв'язку з цією відмовою суд і ухвалив рішення про розгляд подання слідчого в СІЗО. Він також розповів, що слідчі дії з Тимошенко у справі, яка була у виробництві СБУ і що стосується держгарантій ЄЕСУ, проводилися до того моменту, як "з'явилися перешкоди у зв'язку з погіршенням її здоров'я".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Суду в камері бути не може" - екс-суддя

Разом з тим він підкреслив, що заборони медиків на проведення слідчих дій з екс-прем'єром немає.

Зараз ви читаєте новину «СБУ: суд над Тимошенко у камері СІЗО - законний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути