четвер, 07 вересня 2023 08:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна вперше отримає конфісковані США активи російських олігархів

Україна вперше отримає конфісковані США активи російських олігархів
Допомога Україні від США у понад $1 млрд включає $5,4 млн конфіскованих активів російських олігархів. Фото: pixabay.com

Під час візиту до Києва держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен оголосив про допомогу Україні вартістю понад $1 млрд. Вона включає $5,4 млн конфіскованих активів російських олігархів.

Допомога також містить $175 млн, про які оголосив у середу Пентагон, йдеться в заяві Держдепу. $5,4 млн з конфіскованих активів олігархів РФ підуть на підтримку та реабілітацію ветеранів.

"$100 млн підуть на забезпечення довгострокових військових потреб. $90,5 млн – на гуманітарну допомогу з розмінування. $300 млн – на підтримку зусиль правоохоронних органів із відновлення та підтримання правопорядку на звільнених територіях, зокрема в містах і селищах, що зазнають безперервних обстрілів з боку Росії. $206 млн будуть спрямовані на гуманітарну допомогу, включаючи продовольство, воду та притулок для вимушених переселенців в Україні, а також біженців за кордоном", – сказано у повідомленні.

Держсекретар Блінкен також обговорив питання додаткової допомоги з боку США та закликав до подальшого прогресу на шляху реформ в Україні, включаючи боротьбу з корупцією і забезпечення незалежності й доброчесності антикорупційних органів і судів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США арештували понад $1 млрд російських активів

$203 млн з виділених коштів спрямують на підтримку прозорості та підзвітності інституцій, посилення ключових реформ, пов'язаних із боротьбою з корупцією, верховенством права та правосуддям, а також на розслідування воєнних злочинів, скоєних Росією.

"Ця допомога також сприятиме діджиталізації з покращення та забезпечення прозорих закупівель інфраструктурних проєктів. А також управлінню у сфері охорони здоров'я для відновлення життєво важливих послуг", – зазначили в Держдепі США.

Блінкен зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, прем'єром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, щоб підкреслити непохитну підтримку США в захисті суверенної території та народу України від російської агресії.

6-7 вересня державний секретар США здійснює візит в Україну. Вчора Ентоні Блінкен вшанував загиблих українських військових.

Минулого разу держсекретар США приїжджав до України торік у вересні. Тоді оголосив про про $675 млн допомоги зброєю та обладнанням і додатково $2,2 млрд для України й сусідніх країн.

Зараз ви читаєте новину «Україна вперше отримає конфісковані США активи російських олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути