Ексклюзиви
понеділок, 03 травня 2021 14:13

Україна, Польща, Естонія, Латвія і Литва підписали декларацію

Україна, Польща, Естонія, Латвія і Литва підписали декларацію
Президенти п'яти країн зібралися у Варшаві. Фото: @prezydentpl

Україна, Польща, Естонія, Латвія і Литва підписали декларацію. У документі йдеться про те, що країни віддані продовженню діалогу і співпраці.

"Згадуючи досвід минулого, пишаючись досягненнями нашої теперішньої співпраці в регіоні, усвідомлюючи виклики, з надією дивимося в майбутнє.

Висловлюємо переконання, що успіх нашої спільної спадщини і спільного дому, корінням яких є європейська цивілізація, вимагає, щоб Європа, як і дім, будувалася на фундаментальних цінностях і принципах. До них, без сумніву, належать: свобода, суверенітет, територіальна цілісність, демократія, верховенство права, рівність та солідарність. Європа, що об'єднується, повинна бути відкритою для всіх країн і народів, які поділяють такі цінності.

З розумінням і підтримкою ставимося до устремлінь усіх націй регіону, з якими наші народи поєднує спільна історична доля і які сьогодні прагнуть, як і ми, користуватися благами свободи й демократії, відважно вимагаючи поваги до своїх прав.

Вважаємо, що для всіх нас солідарність народів, особливо в умовах сучасних загроз для нашої спільної безпеки, є одним з наріжних каменів миру, стабільності, розвитку, добробуту і стійкості. Керуючись цим переконанням, ми віддані продовженню діалогу та співпраці держав, які ми представляємо", - йдеться в документі.

Декларацію підписали президент України Володимир Зеленський, Польщі Анджей Дуда, Естонії Керсті Кальюлайд, Латвії Егілс Левітс, Литви Гітанас Наусєда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія має піти геть з України, доти буде під санкціями - президент Литви виступив у Раді

Сьогодні Володимир Зеленський перебуває у Польщі.

Латвія і Литва заявили про необхідність надати Україні план дій щодо членства в НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Україна, Польща, Естонія, Латвія і Литва підписали декларацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути