четвер, 23 серпня 2012 23:36

Україна починає боротися за "звільнення від своєї колоніальної еліти" - політолог

Україна починає боротися за "звільнення від своєї колоніальної еліти" - політолог
Вадим Карасьов: Україна продовжує боротися за незалежність. Фото: obozrevatel.com

Політолог Вадим Карасьов переконаний, що в Україні вже піднімається нова хвиля визвольного руху від сьогоднішнього окупаційного режиму, яким є влада і олігархат.

"Із середини 90-х років місце національної ідеї зайняла корупційна. Всі хотіли бути багатими, збагачуватися і при чому в незаконний спосіб. І це стосується не тільки проросійських політиків, а й так званої національної еліти, яка теж почала втягуватися в цю корупційну гонитву", - наголосив він.

Експерт переконаний, що боротьба за Україну не закінчилася, вона продовжується, але сьогодні це боротьба за визволення вже не від Росії, а "визволення від своєї колоніальної еліти".

"Ця еліта фактично відноситься до країни, як до колонії, як до території, яка експлуатується, з якої викачуються енергетичні, земельні та інші ресурси. Нинішня панівна еліта — це фактично колоніальна еліта. Тільки замість Москви ми сьогодні отримали, умовно кажучи, Донецьк, а колись Дніпропетровськ", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Святішого свята немає!" - як "регіонали" і комуністи відзначать День незалежності

Карасьов також наголосив, що Україна не змогла розвиватися так само успішно, як це робили поляки, словаки, прибалти та інші: "Глибина радянського режиму там була набагато меншою, ніж тут. І там радянську комуністичну систему вважали за окупаційну. І вони відносилися до Компартії, як до окупаційної сили. В Україні вона такою не вважалася, і сьогодні комуністи знову на коні. Тому питання в 90-х роках не стояло перед українцями як визволення від окупантів".

"Але сьогодні я бачу, що формується нова хвиля вже не національно-визвольного руху, а громадянсько-визвольного руху, яка хоче звільнитися від окупації кримінально-олігархічних кланів", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Україна починає боротися за "звільнення від своєї колоніальної еліти" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути