четвер, 23 серпня 2012 14:15

"Українці мають обрати: цінності "крутизни" чи моральне очищення" - політолог

"Українці мають обрати: цінності "крутизни" чи моральне очищення" - політолог
Вадим Карасьов. Фото: newsmarket.com.ua

Парламентські вибори 2012-го року мають показати, яку систему цінностей обере Україна. Цінності "крутизни" чи моральне очищення. Про це на прес-конференції у Києві сказав політолог Вадим Карасьов.

"У нас багато людей, які демократично, по-європейському налаштовані, але звідки тоді те мажорство? Крутизна? Всі ті тачки, яких немає у європейських країнах? Це не буржуазні, не європейські цінності, це - пострадянські цінності з олігархічним, бандитським, кримінальним ухилом", — підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За роки незалежності Україна спромоглася лише стати кримінально-олігархічною державою - Карасьов

"Проблема не в тому, що є купка людей, які це показують, - відзначив він, - а у тому, що багато хто хоче наслідувати це — намагається теж стати крутим. Культура і цінності крутизни ще багато у чому відбивають ментальні особливості нинішнього українського стану".

Водночас політолог переконаний, що останнім часом вже у українців з'явилися тенденції до морального очищення та ціннісної переорієнтації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемогти Януковича може лише досвідчена Тимошенко - Карасьов

"Ми бачимо, що сьогодні люди втомилися від мажорства. Бачимо, що сьогодні вже дуже важко сховати свої статки та маєтки. Ми бачимо тенденції до морального очищення. Українська свідомість поступово починає очищуватись на європейську. На цих виборах дуже важливо, яка тенденція переможе — до крутизни чи все ж проб'ють собі дорогу європейські цінності свободи та чесноти", - пояснив політолог.

Він також наголосив, що проблема України зараз не у тому, що є опозиція і влада, а у тому, що є партія чеснот та прогресу і партія реакції та кримінальних корупційних цінностей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи Україна стане європейським Зімбабве, покажуть найближчі три-чотири роки

"Боротьба між кримінальними олігархічними цінностями і європейськими чеснотами сьогодні характеризує стан внутрішнього протиріччя колективної української свідомості і української ментальності", — підсумував Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «"Українці мають обрати: цінності "крутизни" чи моральне очищення" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути