пʼятниця, 30 листопада 2012 01:11

Україна планує збільшити імпорт риби та експорт зерна, співпрацюючи з Норвегією

Україна планує збільшити імпорт риби та експорт зерна, співпрацюючи з Норвегією
Азаров ФОТО: biz.liga.net

Україна і Норвегія має намір значно збільшити двосторонній товарообіг, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з міністром рибного господарства і прибережних справ Норвегії Лісбет Берг-Хансен в четвер в Осло.

"Давайте разом подумаємо, як збільшити товарообіг в рази", - запропонував Н. Азаров, повідомляє прес-служба уряду.

За словами прем'єра, товарообіг між Україною і Норвегією в даний час не відповідає потенціалу країн, і його збільшення відбуватиметься за рахунок співпраці у різних галузях економіки.

Він підкреслив, що Україна також має намір збільшити закупівлі морепродуктів з Норвегії, у зв'язку з тим, що купівельна спроможність громадян України зростає.

Також Н. Азаров додав, що Україна зацікавлена розвивати експорт зернових в Норвегію і вітає залучення норвезьких інвестицій і передових технологій у виробництво сільгосптехніки і вирощування агрокультур на своїй території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров оцінив запаси сланцевого газу в Україні в понад 7 трлн куб. м

У свою чергу Л. Берг-Хансен повідомила, що її міністерство у наступному році планує виділити близько 35 млн доларів на поглиблення відносин з Україною.

"У наступному році Норвегія має намір виділити близько 35 млн. дол. на поглиблення співпраці з Україною", - сказала вона.

При цьому вона зазначила, що ці кошти можуть бути спрямовані на поглиблення співпраці між відповідними галузями. У тому числі кошти будуть виділені на дослідницькі роботи в галузі рибальства.

Зараз ви читаєте новину «Україна планує збільшити імпорт риби та експорт зерна, співпрацюючи з Норвегією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути