Ексклюзиви
понеділок, 30 серпня 2010 09:57

Україна отримає дешевий російський газ після розрахунку з Фірташем?

Україна отримає дешевий російський газ після розрахунку з Фірташем?

Україна може розраховувати на пільги від "Газпрому" тільки після того, як "Нафтогаз" поверне 12,1 млрд кубометрів газу "РосУкрЕнерго".

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на джерела в "Газпромі".

За інформацією співрозмовників видання в разі розрахунку з Фірташем та злиття "Нафтогазу" з "Газпромом" Україна зможе отримувати газ за російськими цінами.

Крім того, за даними джерел, у разі рішення Верховного суду на користь РосУкрЕнерго, "Нафтогаз" протягом декількох днів спише газ на користь трейдера, не підіймаючи його зі сховищ.

Далі, за словами менеджера "Газпрому", весь газ буде продано через "УкрГаз-Енерго" (по 50% належать "РосУкрЕнерго" і "Нафтогазу") в Україні з мінімальною націнкою.

Після чого "РосУкрЕнерго" поверне НАК з отриманої виручки (більше $3 млрд) $1,7 млрд - це борг трейдера, який погасив у 2009 році "Нафтогаз".

Нагадаємо, що 8 червня Арбітражний інститут торгівельної палати міста Стокгольм ухвалив рішення про повернення "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд. кубометрів. Шевченківський райсуд міста Києва у серпні зробив це рішення обов"язковим для "Нафтогазу".

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає дешевий російський газ після розрахунку з Фірташем?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути