субота, 28 серпня 2010 13:40

Росія піде на газові поступки Києву - експерт

Росія піде на газові поступки Києву - експерт

Втрата ринків у Європі та продовження економічної кризи може змусити Росію піти на зустріч Києву та можливо зменшити ціни на природній газ. Москва може зробити це, аби не втратити ринок збуту.

Про це заявив віце-президент Центру досліджень корпоративних відносин В"ячеслав Бутко.

"Попит на російський газ у Європі поступово падає через економічну кризу та через те, що ЄС поступово втрачає інтерес у такому своєрідному постачальнику як Росія. Вже скоро в Росії може залишитися лише кілька великих імпортерів її газу. І це будуть такі країни як Росія чи Білорусь. Тому Москві вигідно аби вони продовжували купувати газ".

Та зараз, на думку експерта треба вирішувати проблему високої ціни на газ.

"Тут є два варіанти або перекладати весь тягар на плечі платників податків, або знищити газовидобувну галузь. Крім того зараз ця галузь знаходиться в жахливому стані і її одразу треба реформувати та повністю переоснащувати".

Одночасно на думку експерта центру Розумкова з енергетичних програм Володимира Омельченко, аби зменшити залежність від російського газу потрібно лише перейти на енергозберігаючи технології та посилити розробку власних покладів газу.

"Побудова лише однієї газокомпресорної станції у Криму допоможу зменшити поставки російського газу. Та ці проекти вимагають грошей тому їх зараз так важко реалізувати".

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Росія піде на газові поступки Києву - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути