понеділок, 14 березня 2011 19:06

Україна не зобов'язана в усьому підтримувати Євросоюз - МЗС

Україна не зобов'язана в усьому підтримувати Євросоюз - МЗС

Директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин заявив, що Київ не зобов'язаний в усьому солідаризуватися з Європейським Союзом.

Зокрема, Волошин у коментарі Інституту Горшеніна відзначив чіткість української позиції, наголосивши, що Україна не зобов'язана в усьому підтримувати позицію Євросоюзу.

"Ми розуміємо ту стурбованість, яку Євросоюз висловлює щодо стану демократії в Білорусі. Ми це доносили до наших білоруських партнерів. При цьому, безумовно, Україна, яка не є кандидатом на членство в ЄС, не зобов'язана в усьому солідаризуватися з Європейським Союзом", - зазначив він.

"У нас окремі особливості співпраці з Білоруссю, величезний обсяг торгово-економічної взаємодії, у нас давня історія, це наш сусід і близький нам народ. Все це ставить Україну в природне положення країни, зацікавленої в посередництві між ЄС та Білоруссю", - повідомив Волошин .

"Ми вважаємо, що будь-яка ізоляція Білорусі буде контрпродуктивною. Ми сподіваємося, що білоруське керівництво проявить добру волю і помириться з ЄС, і Україна в цьому всіляко готова допомагати. Врешті-решт, Білорусь і ЄС - сусіди, вони не можуть не спілкуватися один з одним ", - заявив дипломат.

Нагадаємо, Україна не приєдналася до заяви країн Вишеградської четвірки (Угорщина, Польща, Словаччина і Чехія), Німеччини та Австрії, в якому засуджується порушення прав людини і демократичних свобод у Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Україна не зобов'язана в усьому підтримувати Євросоюз - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути