середа, 23 лютого 2011 09:50

Євросоюз заморозив фінансування України

Євросоюз заморозив фінансування України

Європейський Cоюз офіційно повідомив Україну про призупинення безоплатної бюджетної допомоги органам державної влади через внесення Верховною Радою змін до процедури держзакупівель.

Зокрема, негативну реакцію Брюсселя спричинив дозвіл не проводити тендерні процедури при закупівлі енергетичних товарів, а також послуг водопостачання та водовідведення. Про це повідомляє "КоммерсантЪ-Україна".

Санкції ЄС вже призвели до того, що Україна не отримала запланований транш у 31 млн євро на програми підвищення енергоефективності. Також припинено допомогу на реалізацію транспортної стратегії (65 млн євро) та допомогу в галузі енергетики (42 млн євро).

У разі продовження конфлікту втрати Україною тільки 2011 року перевищать 100 млн євро і надалі зростатимуть.

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко стверджує, що рішення Брюсселя не пов'язана зі змінами до закону про держзакупівлі.

Проте посол Євросоюзу в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра спростував його слова: "Наше рішення пов'язане тільки з процедурою держзакупівель, з прийнятими недавно доповненнями до закону. Інших причин немає".

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз заморозив фінансування України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути