вівторок, 04 жовтня 2011 20:26

Україна не прагне негайно вступати до Євросоюзу - Азаров

Україна не прагне негайно вступати до Євросоюзу - Азаров

Україна не прагне негайно вступати до Євросоюзу, однак при укладенні Угоди про асоціацію наполягатиме на включенні до неї перспективи свого членства в ЄС. Про це сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі у вівторок із головою Національної Ради Австрії Барбарою Праммер. Про це повідомляє прес-служба уряду.

"Україна взяла курс на європейську інтеграцію, але це зовсім не означає, що завтра ми подаватимемо заявку на вступ до ЄС. Але ми, як країна, повинні мати європейську перспективу", - наголосив Азаров.

Він додав, що відповідно до статті 49 Лісабонської угоди, будь-яка країна, яка територіально знаходиться у Європі, має право на європейську перспективу.

Праммер, у свою чергу, заявила, що потенціал для розширення ЄС існує, і європейські країни повинні мати перспективу приєднання до Євросоюзу.

"Кількість країн-членів ЄС зросла до 27, але я гадаю, що цією кількістю потенціал розширення ЄС далеко не обмежується, і інші країни повинні мати перспективу приєднання до Союзу", - сказала вона.

Азаров висловив сподівання, що Угода про асоціацію з ЄС буде підписана до кінця року, і в ній буде прописана перспектива приєднання України до ЄС.

"Ми розраховуємо, що до кінця року підпишемо цю угоду. Зрозуміло, що у такому складному питанні ми не ставимо перед собою певних термінів, але є всі підстави думати, що буде саме так", - сказав прем'єр-міністр.

Водночас Азаров поінформував, що Україна також завершує переговори про створення ЗВТ з ЄС. Зокрема, він позитивно оцінив останній раунд переговорів з Єврокомісією, в результаті яких сторони домовилися про збільшення українських зернових експортних квот.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович після зустрічі з прем'єр-міністром Республіки Польща Дональдом Туском зазначив, що "для України є принципово важливим відображення в Угоді про асоціацію перспектив членства нашої держави в Європейському Союзі".

Зараз ви читаєте новину «Україна не прагне негайно вступати до Євросоюзу - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути