середа, 21 вересня 2011 15:26

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Посли з ЄС запевнють, що Угода про асоціацію не сумісна з утримуванням Тимошенко за гратами

Посли з ЄС запевнють, що Угода про асоціацію не сумісна з утримуванням Тимошенко за гратами

Угода про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом залежить від подальшого перебування Юлії Тимошенко під арештом.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний посол Німеччини Ганс-Юрген Гаймзет на дискусії за участю послів країн Веймарського трикутника, що відбулася в Інституті світової політики 21 вересня.

"У Німеччині є політики, яким буде важко уявити, як Угода про асоціацію з України поєднується з такою картиною, як перебування Юлії Тимошенко за гратами, - заявив посол. - Я сам не до кінця розумію правові підстави, враховуючи які пані Тимошенко вже шість тижнів перебуває у в'язниці. Питання про доречність ув'язнення іншої особи (Юрія Луценка) ще з грудня також залишається відкритим".

Надзвичайний і Повноважний посол Франції в Україні Жак Фор підтримав цю позицію: "Розвиток внутрішньополітичної ситуації в Україні викликає стурбованість у плані дотримання демократичних стандартів і прав людини. Існують підозри щодо використання процесу над пані Тимошенко в політичних цілях".

Як повідомив Фор, французькі дипломати неодноразово доносили своїм українським колегам цю позицію. "Дотримання принципу верховенства права і всіх демократичних процедур є для нас ключовою умовою завершення переговорів щодо Угоди про Асоціацію", - заявив посол Франції.

У той же час, посли наголосили, що Україна ще не втратила "теоретичну можливість" підписати Угоду до саміту Україна-ЄС в грудні за умови виправлення ситуації з правами людини та демократією.

Зараз ви читаєте новину «Посли з ЄС запевнють, що Угода про асоціацію не сумісна з утримуванням Тимошенко за гратами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути