пʼятниця, 02 вересня 2011 15:49

В України можуть виникнути труднощі при закріплення угоди про асоціацію з ЄС - посол

В України можуть виникнути труднощі при закріплення угоди про асоціацію з ЄС - посол

Посол Польщі в Україну Генрік Литвин зазначає, що для закріплення угоди про асоціацію між Європейським союзом та Україною, а також перспективи членства в ЄС для української сторони необхідна спільна позиція всіх членів Євросоюзу.

"Ми розуміємо прагнення українських партнерів мати таку згадку в цьому тексті, але тут ще немає єдиної позиції всього ЄС, це завжди дуже складне питання - процес формування такої спільної позиції", - сказав посол журналістам у п'ятницю в Києві.

Литвин вважає, що заява окремих країн ЄС з цього питання може відсунути процес вироблення спільної позиції щодо перспективи членства України в ЄС і тому від них на цьому етапі краще втриматися.

Посол Польщі допускає, що при ратифікації угоди про асоціацію в парламентах усіх країн-членів ЄС можуть виникнути певні труднощі. "Ми знаємо, що це триває довго, що трапляються труднощі. У нас є досвід ратифікації різних європейських договорів", - сказав він.

Литвин вказав на те, що може бути зв'язок між процесами, які відбуваються в Україні, і процесом майбутньої ратифікації цієї угоди, якщо її буде підписано. "Але на сьогоднішній день дуже складно сказати, який це буде зв'язок", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «В України можуть виникнути труднощі при закріплення угоди про асоціацію з ЄС - посол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути