середа, 24 серпня 2011 15:49

Спецтема: 20 років незалежності!

Президент Європарламента попередив Україну, що без демократії співпраця з ЄС не вийде

Президент Європарламента попередив Україну, що без демократії співпраця з ЄС не вийде

Президент Європейського парламенту Єжи Бузек у зв'язку з 20-річчям Незалежності України виступив зі зверненням, в якому акцентував увагу на необхідності для Києва залишатися прихильними демократії.

"У цей день мої думки з нашими сусідами на Сході. Двадцять років тому Україна мужньо взяла у власні руки своє майбутнє і відмовилася повертатися в тоталітарне минуле. Самовизначення українського народу стало поворотним пунктом в падінні Радянського Союзу", - йдеться у зверненні Бузека з нагоди Дня Незалежності України.

Зазначивши, що Європарламент вважає Україною для Європейського Союзу країною стратегічного значення, Бузек нагадав, що, "якщо Україна хоче продовжувати свій європейський шлях, ЄС настійно закликає залишатися прихильними нашої спільної мети - відкритої, прозорої і глибоко вкорінений демократії, заснованої на повазі верховенства закону" .

У зверненні підкреслюється, що ЄС як і раніше прихильний підтримці демократії в Україні шляхом надання допомоги у проведенні ринкових реформ, реалізації Угоди про спрощення візового режиму, завершенню переговорів щодо Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі.

"Тим не менш, у нас не буде справжнього і тісної співпраці з України без української прихильності повазі верховенства закону та демократії. У нас не буде сумісності наших систем, якщо, в першу чергу, у нас немає сумісності в наших цінностях", - заявив президент Європейського парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Президент Європарламента попередив Україну, що без демократії співпраця з ЄС не вийде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути