понеділок, 28 березня 2011 09:29

Україна могла б уже бути в ЄС - Балога

Україна могла б уже бути в ЄС - Балога

Якби екс-президент Віктор Ющенко призначив би прем'єром людину від Партії регіонів Україна б вже стала членом ЄС.

Про це в інтерв'ю газеті Сегодня сказав міністр з надзвичайних ситуацій Віктор Балога.

"Якби Віктор Ющенко після перемоги на президентських виборах зробив мужній крок і призначив прем'єром людину з команди партії Регіонів, ми сьогодні не мали б тих політичних, економічних і гуманітарних потрясінь, з якими зіткнулися в останні роки, а були б вже в Євросоюзі", - зауважив політик.

Екс-голова президентської канцелярії також переконаний, що органи влади мають формуватися не за партійною ознакою.

"Якщо людина хоче працювати на країну, а президент упевнений, що він - хороший менеджер, то його потрібно призначати на посаду, незважаючи на політичну силу, в якій він був. Такі кроки говорять лише про впевненість президента в собі", - підкреслив міністр, додавши, що в кожному уряді є багато хороших менеджерів.

Балога також спростував твердження про те, що його призначення - це плата за лояльність депутатів від партії "Єдиний центр".

"Моє призначення в уряд не накладає на них жодних спеціальних зобов'язань. Голосувати чи не голосувати - вони вирішують самі. Скептикам нагадаю, що задовго до вручення мені міністерського портфеля "ЄЦ" відкрито декларував готовність сприяти президенту і його команді в проведенні реформ. Голосуючи за вони підтримують конкретні ініціативи", - резюмував екс-глава президентської адміністрації.

Нагадаємо, що під час останніх виборів, партія Балоги "Єдиний центр" заявляла про випадки фальсифікацій та тиску на її членів. Попри це, невдовзі по завершенню кампанії Балога, як відомо, прийняв пропозицію Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Україна могла б уже бути в ЄС - Балога ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути