пʼятниця, 12 листопада 2010 20:03

Балога потрібен Януковичу, щоб контролювати деяких депутатів - політолог

Балога потрібен Януковичу, щоб контролювати деяких депутатів - політолог

Віктора Балогу включили до вертикалі влади, щоб одержати від нього контроль над деякими депутатами Верховної Ради і місцевих рад.

Таку думку висловив політолог Михайло Погребінський, коментуючи сьогоднішнє призначення лідера партії "Єдиний Центр" Віктора Балоги на посаду міністра з питань надзвичайних ситуаціях і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

"Я вважаю, що це призначення цілком перебуває у руслі головної лінії управлінської ідеології Партії регіонів і команди Януковича", - сказав експерт.

Він пояснив, що "значення цієї лінії полягає у тому, що потрібно максимально спростити процедури і скоротити всілякого роду трансакції".

"Річ у тім, що ходять там якісь депутати, які слухають команди Балоги в парламенті. Треба з ними домовлятися або з Балогою домовлятися зараз, після місцевих виборів, які, мабуть, були цим самим тестом: чи залишається в грі Балога? От він показав, що залишився у грі, що одержав контроль над однією областю. А в одній з областей без нього Партії регіонів складно створити більшість", - констатував Погребінський.

Політолог вважає, що в цьому випадку було реалізовано такий сценарій.

"Є проста думка: включити Балогу у схему вертикалі влади і одержати від нього контроль над депутатами і парламенту, і місцевих рад. І це, видно, було умовою отримання крісла міністра. А то, що він свого часу критикував "регіоналів", говорив: не піду в міністри. Ну, хто всерйоз до цього ставився?".

При цьому експерт висловив думку, що Балога є "людиною позаідеологічною".

"І ставлення самої Партії регіонів до ідейних засад поглядів тієї чи іншої людини ніколи не було таким критично важливим. Інакше б не гуляла туди-сюди з партії і знову в партію Богословскька, інакше не сиділа б на місці секретаря Ради національної безпеки і оборони Богатирьова – була б давно звільнена. Це для них не є принциповим. У цьому значенні – цілком природне призначення", - резюмував Погребінський.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Балога потрібен Януковичу, щоб контролювати деяких депутатів - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути