понеділок, 28 серпня 2017 16:26

Україна має скористатися досвідом Південної Кореї у вибудові подальших відносин з МВФ - Андрій Ніколаєнко

Україна має скористатися досвідом Південної Кореї у вибудові подальших відносин з МВФ - Андрій Ніколаєнко
Голова політичної партії "ОСНОВА" Андрій Ніколаєнко сказав, що для представників політичного істеблішменту дуже обнадійливим є той факт, що українська молодь намагається розбиратися в макроекономіці. Фото: znaj.ua

Україна має вибудовувати свої взаємовідносини з зовнішніми кредиторами насамперед з позицій доцільності кредитів для розвитку національної економіки. У цьому питанні потрібно вивчати та використовувати досвід країн, що змогли уникнути боргової пастки й налагодили конструктивну і взаємовигідну співпрацю з міжнародними кредиторами, насамперед - з Міжнародним валютним фондом. Одна з таких країн – Південна Корея, уряд якої спромігся достроково повернути кредити, надані МВФ під час фінансової кризи 1997-1998 років. Про це заявив голова політичної партії "ОСНОВА" Андрій Ніколаєнко на зустрічі з учасниками фіналу XIX Студреспубліки, який відбувся 24-27 серпня в Очакові.

"У 1997 році, коли розпочалася азійська фінансова криза, МВФ запропонував допомогу Південній Кореї. Але там швидко зрозуміли, що йти на поступки кредиторові – це означає позбавитися суверенітету і втратити економічну ефективність. Тому Південна Корея повернула борги МВФ достроково", -- наголосив Андрій Ніколаєнко під час дискусії з лідерами руху молодих інтелектуалів України. Голова "ОСНОВИ" мав змогу вивчати корейський досвід на "місцевому" матеріалі, під час навчання та подальшої дипломатичної роботи у Південній Кореї протягом 2000-2006 років.

Також, за словами Ніколаєнка, для представників політичного істеблішменту є дуже обнадійливим та позитивним той факт, що українська молодь намагається розумітися на макроекономіці та вивчати корисний закордонний досвід задля економічної розбудови України. "Вся наша команда "ОСНОВИ" надихнулася цією зустріччю з молоддю. Можливо, такі діалоги - це найкращі ліки від скепсису, властивого "дорослому" політикуму. Після таких зустрічей розумієш, заради кого варто працювати і віддавати свої сили і знання на користь України", - зазначив голова партії "ОСНОВА" на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Україна має скористатися досвідом Південної Кореї у вибудові подальших відносин з МВФ - Андрій Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути