Ексклюзиви
субота, 13 вересня 2008 19:54

Україна купуватиме газ по 250 доларів?

Кабінет міністрів під час розрахунку показників державного бюджету на 2009 рік виходив з ціни на природний газ 250 доларів за тисячу кубометрів.

Керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента Роман Жуковський повідомив, що до такого висновку прийшли фахівці Секретаріату, проаналізувавши проект держбюджету на 2009 рік, що надійшов до них від уряду.

Жуковський відзначив, що документ був отриманий Секретаріатом Президента сьогодні кілька годин тому, повідомляє "УНІАН".

"У проекті ціни на газ не вказано, але в матеріалах, що ми отримали від Мінфіну, передбачається, що ресурс для оплати енергоносіїв та зростання цін за всіма категоріями складає десь 40-45%. Це без урахування всіх складових, що йдуть до ціни на газ як товар. Тому ми з цього зробили висновок, і на цю цифру 40-45% планується підвищення вартості газу як товару", - підкреслив Жуковський, відзначивши, що вона складає приблизно 252 долари.

Як повідомляв ForUm, 6 червня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що ціна на газ, що поставляється Росією, для України з 1 січня 2009 року збільшиться майже удвічі.

У 2008 році Україна купує газ за ціною 179,5 дол. за тисячу кубометрів, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Україна купуватиме газ по 250 доларів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути