Ексклюзиви
вівторок, 22 червня 2021 04:26

Україна і Велика Британія будуть разом будувати військові кораблі і бази

Україна і Велика Британія будуть разом будувати військові кораблі і бази
Україна і Велика Британія підписали важливий Меморандум. Фото: Прямий

В Одесі на борту ракетного есмінця Королівського військово-морського флоту Великої Британії HMS DEFENDER відбулося підписання Меморандуму про реалізацію проєктів морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства та ВМС України

Документ передбачає спільне проєктування та будівництво військових кораблів в Україні та Великій Британії, реконструкцію українських суднобудівних підприємств і будівництво двох баз ВМС України, повідомляє сайт Міноборони України.

Його підписали міністр з питань оборонних закупівель Великої Британії Джеремі Квін та заступник міністра оборони України Олександр Миронюк.

"Це ще один крок у розвитку двостороннього співробітництва між Україною та Сполученим Королівством задля зміцнення українського флоту, який стикається з постійною небезпекою у Чорному та Азовському морях", - зазначили у Міноборони.

Меморандум підписали у присутності секретаря РНБО України Олексія Данілова, першого морського лорда Великої Британії адмірала Тоні Радакіна та надзвичайного і повноважного посла Великої Британії в Україні Мелінди Сіммонс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон образився на Макрона після саміту G7

Велика Британія і Канада слідом за Євросоюзом і США ввели санкції проти Білорусі. Під обмеження потрапив білоруський КДБ, внутрішні війська країни, Головне управління боротьби з організованою злочинністю і корупцією МВС, УВС Брестського облвиконкому та Центр ізоляції правопорушників на Окрестіна в Мінську.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Велика Британія будуть разом будувати військові кораблі і бази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути