Ексклюзиви
пʼятниця, 05 грудня 2008 09:23

Україна домовився з Македонією спростити візовий режим

У першому кварталі 2009 року планується підписати українсько-македонську міжурядову угоду про спрощення візового режиму.

Як повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України, про це йшлося на українсько-македонських переговорах із консульських питань, що відбулися у Києві сьогодні.

На переговорах представники міністерств закордонних справ, а також інших зацікавлених міністерств і відомств України та Республіки Македонія обговорили питання подальшого спрощення візового режиму між обома країнами та обмін досвідом у просуванні безвізового діалогу з державами-членами Європейського Союзу.

Делегаціями України й Македонії постатейно був опрацьований проект двосторонньої міжурядової Угоди щодо умов взаємних поїздок громадян.

Положеннями цієї Угоди передбачається, зокрема, безвізовий в`їзд до Македонії громадян України, які прямують з метою ділових контактів, здійснення обміну в науково-технічній, освітній, культурній та спортивній сферах, журналістської діяльності, відвідання родичів або знайомих.

Крім того, було досягнуто домовленості про безкоштовне оформлення віз певним категоріям громадян, зокрема, неповнолітнім особам, пенсіонерам, інвалідам тощо.

Згідно з досягнутими домовленостями, проект цієї Угоди буде остаточно узгоджений найближчим часом, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна домовився з Македонією спростити візовий режим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути