Ексклюзиви
пʼятниця, 04 квітня 2014 21:26

Україна буде домагатися видачі винних у розстрілі Майдану через міжнародний трибунал - голова СБУ

Україна буде домагатися видачі винних у розстрілі Майдану через міжнародний трибунал - голова СБУ
Фото: sled.net.ua

У разі якщо причетні до масових розстрілів людей у ході акцій протесту в центрі Києва колишні високопоставлені українські чиновники не приїдуть на допит з-за кордону в Україну, українська сторона має намір добиватися притягнення їх до відповідальності на міжнародному рівні, заявляє голова СБУ Валентин Наливайченко.

"Є корисна міжнародна підтримка для того, щоб вийти на міжнародний рівень), навіть якщо хочете, трибунал. Такі підстави і документи є. По Боснії такий трибунал не так давно працював. Я і мій колега Арсен Аваков (голова МВС), і генеральний прокурор, і, я думаю, що все суспільство - ми точно будемо домагатися, якщо вони не з'являться на допит в Україну, ми будемо добиватися залучення на міжнародному рівні до відповідальності колишніх чиновників, військових і керівників спецслужб", - заявив він в ефірі програми " Шустер live" у п'ятницю, 4 квітня.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура України видала ордер на затримання і доставку в суд колишнього президента України Віктора Януковича та екс-глави Служби безпеки України Олександра Якименка в рамках розслідування масового вбивства учасників антиурядової акції протесту в Києві.

Як повідомив 3 квітня в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко, розстріл демонстрантів у центрі Києва 18-20 лютого відбувався безпосередньо і під прямим керівництвом Януковича - розпорядження стріляти по демонстрантах, він віддав колишнім керівникам МВС Віталію Захарченку та СБУ Олександра Якименко

Зараз ви читаєте новину «Україна буде домагатися видачі винних у розстрілі Майдану через міжнародний трибунал - голова СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути