пʼятниця, 10 травня 2013 10:10

"Україні ще багато треба зробити" - Фюле

"Україні ще багато треба  зробити" - Фюле
Штефан Фюле: Європі потрібні гарантії, що випадки ув'язнення за політичними мотивами не повторяться. Фото: obozrevatel.com

Комісар з питань політики розширення Європейського союзу Штефан Фюле каже, що Україна вже зробила кроки, щоб виправдати очікування Євросоюзу, однак "ще багато треба зробити" у цьому напрямку, передає Радіо Свобода.

Виступаючи в четвер у штаб-квартирі Радіо Свобода-Радіо Вільна Європа в Празі, Фюле привітав нещодавнє рішення Києва звільнити екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука: "Зараз ми бачимо деякий прогрес з українського боку у всіх трьох ділянках, включаючи політично мотивоване судочинство, - каже Штефан Фюле. - Звільнення Луценка і Філіпчука - це крок у правильному напрямку. Проте ще багато що належить зробити, включаючи гарантії, що не буде повторення цього феномену", - заявив Фюле.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожара запевнив США: "Ніхто не щасливий з того, що гарна пані у тюрмі"

Єврокомісар з питань розширення та політики сусідства в інтерв'ю Радіо Свобода заперечив будь-які відстрочки для Києва, коли він оголошує про успіхи на шляху до асоціації з ЄС. "Перш за все, ми ніколи не відкладали на потім кінцевого терміну (для Києва)".

Міністри закордонних справ ЄС у грудні дуже чітко заявили, що будуть готові підписати угоду про асоціацію на листопадовому Вільнюському саміті. Однак вони недвозначно вказали на три сфери, в яких вони очікують рішень від України шляхом послідовних і очевидних зусиль ", - каже представник Єврокомісії, перераховуючи проблемні сторони України, тобто, вибіркове судочинство, програму реформ і, нарешті, - недосконале виборче законодавство.

Рада міністрів закордонних справ ЄС ще в грудні минулого року заявляла, що угоду про асоціацію між ЄС і Україною можна буде підписати до вільнюського саміту "Східного партнерства", якщо Україна досягне прогресу в трьох областях: відповідності міжнародним стандартам торішніх парламентських виборів і подальших дій з їх результатами, просування України в подоланні виборчого правосуддя і запобіганні його на майбутнє і проведенні реформ, які сторони визначили спільно в порядку дня підготовки до асоціації.

Зараз ви читаєте новину «"Україні ще багато треба зробити" - Фюле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути