середа, 21 вересня 2011 17:53

Україна вже у листопаді виконає перший етап Плану дій щодо безвізового режими - Клюєв

Україна вже у листопаді виконає перший етап Плану дій щодо безвізового режими - Клюєв

Україна розраховує завершити виконання першої фази Плану дій щодо лібералізації візового режиму з Європейським Союзом до листопада.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби першого віце-прем'єр-міністра, міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва.

У середу, 21 вересня, Клюєв в Брюсселі (Бельгія) провів зустріч з членом Європейської комісії з питань внутрішніх справ Сесілією Мальмстрем, в ході якої висловив подяку Єврокомісії за позитивні оцінки виконання Україною Плану дій щодо лібералізації візового режиму.

Сторони обговорили підготовлений експертами Єврокомісії першу доповідь про виконання Україною Плану дій. У свою чергу, перший віце-прем'єр запевнив комісара ЄС у готовності української сторони до продовження активного діалогу з європейськими експертами, зокрема в питаннях аналізу законодавства, прийнятого в рамках виконання цього плану.

Учасники зустрічі обговорили подальші заходи, які буде приймати українська сторона для забезпечення якісної реалізації Плану дій, зокрема у сфері боротьби з корупцією.

Також сторони домовилися, що в жовтні експертна комісія ЄС відвідає Україну для оцінки прогресу, досягнутого у виконанні плану дій щодо спрощення візового режиму.

Клюєв повідомив, що найближчим часом Верховною Радою будуть прийняті ще кілька законів, зокрема "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства", "Про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України".

Зокрема Клюєв підкреслив, що введення безвізового режиму з ЄС, так само як і укладення Угоди про асоціацію, є першочерговими пріоритетами політики уряду України. Він також зазначив, що Україна розраховує на підтримку Єврокомісії в переході на другий (імплементаційний) етап плану дій вже до кінця цього року.

Зараз ви читаєте новину «Україна вже у листопаді виконає перший етап Плану дій щодо безвізового режими - Клюєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути